FEMEI DE 10 INTERVIEW

Cea mai bună promovare pentru subiectul “Marius Mușat” din emisiunea noastră de sâmbătă nu poate fi decât aceea de a-l cunoaște , în avans, pe protagonist. Sigur vă va trezi interesul, mai ales că rubrica în care l-am “înglobat” nu este una de modă, ci este una de…familie! Este una din componentele personalitații sale, pentru că – nu-i așa? – familia pe care ți-o “clădești” vorbeste mult despre tine, caracterul tău, valorile tale. Face parte din “cartea ta de vizită”.

* * *

Matusalemica mea experiență de prezentator de emisiuni include, printre altele, o sumedenie de colaborări cu mai toți designerii romani de valoare, de ieri și de azi. Începând cu legendara Zina Dumitrescu, trecând prin spectaculosul Cătălin Botezatu ( la a cărui devenire am fost martoră si , într-o mică măsură, și contributor! ), apoi am conlucrat perfect cu Lisa Panait, Liliana Țuroiu, Eli Lăslean, Rita Mureșan, Sorina Tulan, Romanița Iovan și o mulțime de alții din prezent – mai mult sau mai puțin cunoscuți. Mărturisesc că am fost întotdeauna perfect conștientă că nu sunt “modelul” ideal pentru un designer : n-am nici dimensiunile perfecte, am și destule complexe, pe care le trag după mine încă din copilărie. Dar, mai presus de toate, am avut întotdeauna credința că proverbul acela cu “nu haina îl face pe om”, are în el nu unul, ci minim doi sâmburi de adevăr! Așa că m-am concentrat întotdeauna pe ceea ce fac / spun în emisiunile mele și m-am lăsat în voia prietenilor designeri, în care am avut încredere și care au încercat să mă împacheteze cum au știut ei mai bine.

În toți acești 30 de ani de televiziune, am schimbat sute de ținute și am primit feedback-uri la ele. M-am bucurat de fiecare dată când, dinspre telespectatori, veneau semnale pozitive nu numai la emisiunile mele, ci și la felul cum am arătat. Astfel de reacții “de bine” bucură pe orice moderator, oricât de puțin obsedat de haine ar fi el.

Și, iată, mă pregătesc pentru un nou sezon al emisiunii mele având alături un nou designer : un brand de care auzisem, pe lângă showroom-ul căruia trecusem de atâtea ori, fără a face însă pasul spre colaborare. Ea s-a produs, în sfârșit : simplu, deloc sofisticat, adică exact așa cum încep cele mai frumoase întâmplări! Am cunoscut nu numai un designer inspirat și valoros, cu un stil aparte – rafinat și decent, perfect pentru stilul meu și genul de emisiune în care sunt angrenată. Marius Mușat m-a cucerit nu numai prin ținutele sale ( ale căror fotografii surprinse de colegii mei, la filmări, au încasat aprecieri unanime de la prietenii mei reali și virtuali), ci și prin frumoasa sa familie, pe care am avut ocazia s-o cunosc. Prin urmare, vă propun, ca un soi de “avanpremieră” pentru ediția din această sambătă,  interviul de mai jos:

Marina Almășan : – Dacă la un designer-femeie nu e greu sa bănuiești că, în copilărie, fetița de odinioară era pasionată de confecționarea de rochițe pentru păpuși, în cazul unui bărbat, situația de schimbă, oare? Cum v-ați apropiat de lumea modei?

Marius Mușat : – De mic, cred ca de la varsta de 8-9 ani, am inceput sa imi descopar pasiunea pentru imbracaminte. Am dat o mare importanta felului in care ma imbracam, atat de mult incat m-am apucat sa-mi fac hainele singur. Am facut haine pentru prietenii mei , realizând ca imi pot duce pasiunea la un nivel din care sa ma sustin.

Marina Almășan : – …ceea ce reprezintă o componentă esențială a vremurilor noastre! Vă mai amintiți primul veșmânt, creat de dvs? Cine a fost beneficiarul?

Marius Mușat : – Da, aveam in jur de 14 ani, eram la sfarsitul clasei a opta și mi-am cusut tinuta de banchet : un pantalon cu mansete si o camasa de care am fost foarte incantat. Inainte mai modificam haine, dar acestea a fost prima ținută pe care am cusut-o de la zero.

Marina Almășan : – Sunteți autodidact, sau ați avut dascali în ale modei?

Marius Mușat : – Sincer, in mare parte sunt autodidact, am invatat singur fundamentele modei si m-am informat despre istoria sa. Dar cred ca lipsa aceasta de scoala in domeniu m-a ajutat, pentru ca nu mi-a fost impus un anumit stil sau execuție, o cutie in care trebuie sa intru ; am reusit sa imi cultiv esenta creativa pe care am avut-o de mic, fara a fi influențat.

Marina Almășan : – Și iată ce frumos ați cultivat-o ! Știți ce am să vă rog acum? Să vă priviți “din afară” și să vă caracterizați stilul.

Marius Mușat : – Sunt clar inclinat sa imi vad stilul prin prisma impresiilor mele ; cand incerc sa ma vad singur, tind sa fiu mai critic. Insa mi-ar placea ca un privitor din afara sa spuna ca “stilul Marius Musat este unul autentic si creativ, cu un touch de glamour la fiecare piesa”.

Marina Almășan : – Perfect! O voi spune chiar eu : “ stilul Marius Musat este unul autentic si creativ, cu un touch de glamour la fiecare piesa”! …Și nu greșesc cu nimic! Dar știți ce ma nedumerește? Că nu sunteți prea “vizual” , și doar trăim într-o lume în care “reclama este sufletul comerțului”! Iar produsele dvs sunt de-a dreptul admirabile. Nu este, oare, momentul să vă desprindeți din umbră? Doar aveți cu ce vă lăuda!

Marius Mușat : – Mulțumesc! In trecut, am simtit ca nu merita sa ma deschid in piata din Romania, fiindca nu se aprecia semnatura si nu erau alte referinte care sa se exprime astfel, in comparatie cu cele mai bune din industria modei. Am continuat sa fac creatiile care imi plac, fara sa imi fac publicitate; am urmarit mereu elitele, iar de cativa ani există semne ca piata modei incepe sa se dezvolte. Am decis sa investesc mai mult in imagine. Am avut evenimente de runway, preferatele mele cu colectia “POPPY” si linia “Yut”, apoi diferite colaborari cu reviste, cu alti designeri si alte personalitati. Merg regulat la targuri de fashion internationale in Milano si Firenze, la Pitti Immagine.Marina Almășan : – Mă bucură să aud aceste lucruri! Care considerați că sunt punctele dvs forte? Intr-un șir de tinute, apartinând unor diferiți designeri, cum le recunoaștem pe cele marca “Marius Mușat”?

Marius Mușat : – Consider ca ma diferentiez, in mare parte, prin aplicatiile florale, presarate într-un mod natural peste aproape toate croiurile mele, fiind ca un soi de “semnatură” a mea. Folosesc si forme si siluete indraznete insa centrul de creatie care imi scoate in evidenta stilul sunt aplicatiile mele, care au o istorie pretioasa pentru mine. Cand eram mic, florile m-au fermecat – mai ales macul – si mergeam pe camp, le culegeam si le daruiam mamei. De fiecare dată când schitez un produs, le inserez fara sa imi dau seama.

Marina Almășan : – Ce frumoasa poveste au florile dvs! Să știți că toată lumea le-a remarcat și la ținutele pe care deja le-am purtat, la primele filmări! Dar să mai vorbim puțin despre concepțiile dvs, în materie de modă . “Simplitatea este cea mai sofisticata.” – spunea Leonardo da Vinci. Această simplitate “sofisticată” am întâlnit-o și la creațiile dvs. Pentru că interviul apare intr-o revistă a “femeilor de 10” , am să vă rog să trasați niște…să le spunem “reguli vestimentare”, de care să țină cont cititoarele, atunci când își “mobileaza” șifonierele!

Marius Mușat : – Asa este, provocarea mea tot timpul a fost sa dau o forma simpla lucrurilor sofisticate si complicate. Apropo de simplitate, intotdeauna o tinuta simpla este mai apreciata decat una complicata. Consider ca cea mai usoara si mai versatila varianta este sa cauti piese minimaliste, create cu atentie la detalii si cu o calitate care sa dureze mult timp in garderoba. Aceasta este si o abordare mai sustenabila la construirea garderobei : in aceste timpuri nu ne mai permitem sa cumparam lucruri prost facute sau care ies din tendinte urmatoarea saptamana, de aceea basic-urile, care sunt mereu potrivite, constituie si o modalitate mai eco-friendly. In garderoba fiecarei femei mai sugerez si accesorii indraznete, care ies in evidenta, pentru a complementa piesele minimale, cum ar fi coliere sau bijuterii, ochelari, palarii si chiar sosete care pot influenta si schimba drastic look-ul unei tinute. De asemenea, un stilist poate ajuta in asocierea îmbrăcamintii la un nivel mai personal, legat de nevoile, stilul de viata si silueta fiecăreia. In plus, o rochie MARIUS MUSAT ar da bine oricui

Categories: INTERVIEWS

Related Products

Leave a comment

Related Posts