PHILOSOPHY & STYLE No 21

Toată lumea cunoaște  povestea bobului de muștar, expresia plastică a sporirii credinței. Transpus în vestimentatie, grauntele picant confera farmec și stil prin propria culoare insolită.

Bluza incretita, face mii de valuri pană să își găsească poziția si mulțumită de rezultat, nu renunță la ele. Avem de-a face cu un dans șamanic, știut fiind, ca la început, devinatia era o îndeletnicire feminina.

Ce avem de aflat ține de stepele siberiene: misterele revelației, tainele transcendenței, împlinirile aurale. E surprinzător cum moda te poate plasa în ancestralitate, când ea se vrea un pod spre viitor.

Chipul e cuprins în mâini, ca în efigiile Taliei, aducand ambele măști, a fericirii si a tristetii. Comedia dell'Arte ramane arta pantomimei si a costumelor. 

Floarea prinsă la gât e talismanul aducator de noroc sau cel ce te poartă prin istorie.

În partea de jos un cordon de fustă sau pantalon evazat, charniera fiind abdomenul de sirenă. Nuanțele blânde: aramiu-castaniu sunt separate franc de splendoarea rosului aprins floral. Inima din apropiere a dat acest imbold al focului, al câmpului plin de maci, vestirea unui tumult interior.

Pret-a-porter necesita, vorba lui Mark Twain în contextul spontaneitatii, ceva pregatire prealabilă....

Cosmin-Stefan Georgescu, 1 mai, Franta

Leave a comment

Related Posts

Product added to wishlist

Cand vizitati un site web, acesta poate stoca sau prelua informatii in browser-ul dvs., mai ales sub forma "cookie-urilor". Aceste informatii, care ar putea fi despre dvs., despre preferintele dvs. sau despre dispozitivul dvs. de internet (computere, tablete sau mobile), sunt utilizate in cea mai mare parte pentru a face ca site-ul sa functioneze asa cum va asteptati.