PHILOSOPHY & STYLE No 22

Cred că despre tinerete poți vorbi orice varsta. Ea e mereu în noi, si dacă avem șansa, prin moda si spirit, ne imbraca si la suprafață, precum iedera proaspătă vechii muri. 

Dacă toate acestea le gandim langa o coloana de templu grec, fie ea în orice stil, doric, ionic sau corintic, atunci le dăm greutate milenara si putere taumaturgica. 

Vesmantul negru, T-shirt si fusta lungă si largă, aduce cu ținuta Pythiilor. Secretul viitorului e pe maini bune. Azi Templele au devenit Facultăți, Cetățile Pașnice prin care Mintea va cuceri Lumea de Maine, după cum spunea Churchill.

Avem dreptul sa credem în aceste divinități metamorfozate din albine si care poartă pe buzele lor miere. 

Incaltamintea e lejera, cu talpa ortopedica, justificata de terenul stâncos al Eladei. Ochelarii de soare sunt darul oferit de Zeul Helios, spre a putea fi privit. El a dat numele întregului ținut pe care-l scaldă la concurență cu Poseidon. Nimic mai frumos decat sa te simți egalul zeilor. 

Fie și pentru un timp, cât ești pe catwalk. Olimpul nu e altceva decat un loc mai înalt, care se lasă privit prin nori de admirație si pudoare. Decenta e cartea de vizită a durabilitatii în arta. În spate un satchel in forma de inima, sau poate chiar inima, rămasă în urmă să admire ființa heideggeriană în propriul sau Timp revolut. Floarea roșie, sugerată sau prezentă, e semnătura lui Adonis pe anemone si a lui Marius Musat pe bujorii României. Avem cu ce ne mândri, e bine să rămânem modești.            

Cosmin-Stefan Georgescu, 15 mai, Franta

Leave a comment

Related Posts

Product added to wishlist

Cand vizitati un site web, acesta poate stoca sau prelua informatii in browser-ul dvs., mai ales sub forma "cookie-urilor". Aceste informatii, care ar putea fi despre dvs., despre preferintele dvs. sau despre dispozitivul dvs. de internet (computere, tablete sau mobile), sunt utilizate in cea mai mare parte pentru a face ca site-ul sa functioneze asa cum va asteptati.