PHILOSOPHY & STYLE No 24

Mi-a plăcut întotdeauna ideea de arlechin, jumătate într-un fel, jumătate în altfel, apropierea contrariilor.

T-shirt-ul este un bun suport pentru ambivalentă, deoarece fiind o construcție lejera, estivala, preteaza la antinomii.

Planul sagital de separare naște dedublarea tandră a propriului eu.

Freud însuși ar fi fost mișcat de o asemenea proiecție a operei sale. Pana si marca stilului Marius Musat, colanul cu flori, are aici dubla reprezentare. Fiecare corola tine loc de rădăcina celeilalte.

Dacă exista tuberculi subterani, de ce nu am găsi în profunzimea teluricului si petale, crescand precum trufele? Îți trebuie doar simt estetic ca sa le decelezi.

Cea mai veche percepție, olfactia, și-a pierdut cam toata acuitatea, ramanandu-i erotismul.

“Geniul meu e în nări” - spunea Nietzsche, cu ceva timp înainte ca acest colan sa fie proiectat.

Pantalonii de un alb-crem, sunt estivali si ei: creați din in, canepa, sau bumbac, au o țesătură de dimie, vizibila, reliefata, dar fină.

Cand mi-am luat un sacou care avea cusaturile la exterior am vrut să-l returnez. Îmi amintea de costumele din vitrinele croitoriilor, probe nefinisate, asteptandu-si clienții la noi măsuri. De-abia în final, totul se ascundea vederii.

Acum însă, moda nu mai are nimic de ținut în secret. Ea e un spectacol vivant, în care designerul defilează pe catwalk alături de fotomodele, ba insailand un tiv, ba detasand un nasture.

Pantalonii țărănești sunt pe val: cioarecii cuceresc lumea. Mulați pe gambe si largi pe coapse, dau prin arhitectura lor tronconica un aer tineresc, nautic, de iola.

Betelia e lata, simpla, prinsa in nasturi desi ramane si varianta strecurarii unui șnur sau a unui cordon.

Accentele personale ale fotomodelului sunt pe masura operei vestimentare: parul strans in coada, impresie marina de sirena care vrea să-și pastreze chipul denudat, surasul zâmbitor într-o deschidere litorala a buzelor, privirea în largul unui orizont nedefinit, unghiile multicolore precum scoicile în irizatiile unui soare apolinic...

Leave a comment

Related Posts

Product added to wishlist
×

Sign up to recieve news about the latest MARIUS MUSAT collections, events and styling advice!

Cand vizitati un site web, acesta poate stoca sau prelua informatii in browser-ul dvs., mai ales sub forma "cookie-urilor". Aceste informatii, care ar putea fi despre dvs., despre preferintele dvs. sau despre dispozitivul dvs. de internet (computere, tablete sau mobile), sunt utilizate in cea mai mare parte pentru a face ca site-ul sa functioneze asa cum va asteptati.