PHILOSOPHY & STYLE No 34

A te întreba unde e corola înseamnă a avea deja răspunsul. Creațiile Marius Musat trimit la asemenea introspectii.

Florile nu sunt întotdeauna la vedere. Și în natură, cu cat sunt mai pudice, cu atat își aleg locuri de ecloziune mai insolite.

Aici sunt pe tarmul marii, al oceanului sau al unei lagune continentale. Ce ne frapeaza e decorul uman, convertit în fiinta. Nu-i poți cere modei totul, dar ea iti da mai mult decat ii soliciti. Bunaoara, intransigența privirii spre zenit, aprofundarea orizontului, contemplarea metempsihotica a vastitatii…

S-a ales sideful din considerente stilistice: e forma de calcar cea mai prețioasă, exceptand șiragul de perle de la gat.

Degetele sunt masluite cu inele de toate caratele geologiei minerale, culminand cu reflexele otelite, purtate în delirul imaginației de improbabila stare a letargiei ecvestre. 

Propunere pentru cununii. E suficient sa probezi rochia si găsești petitori. Cei mai mulți, tesatori de alge sau ziditori de castele de nisip pe plaja iberica. 

Dacă ne-am nascut din mare, atunci ar trebui sa ne si iubim în apropierea ei. Contemplarea e prima forma a unui amor dezinteresat. Rochia e o invaluire de material fosnitor, trecut prin noua ape de descantec si uscat la lumina pietrificatoare a Lunii. Stilul e al Greciei Antice necucerite de Latini. Parul e acoperit intr-un batic de cleștar care pastreaza secretul despletirii.

Mica Sirenă ivita pe stanci nu trebuie sa fie decat o Lorelei care nu perturba navigatia selenara. Saboții sunt un fel de rampe de lansare pe care cine se suie nu poate reveni decât întocmai lui Hemingway după Kilimanjaro. Am impresia ca poveștile acestea dedicate si șoptite Mariei, sunt auzite de toată lumea. 

 

Aceasta e moda: o fata se suie pe catwalk si o Planetă îi urmează cadența pacificatoare a umbletului.

Cosmin-Ștefan Georgescu, 14 noiembrie, Franta

Leave a comment

Related Posts

Product added to wishlist

Cand vizitati un site web, acesta poate stoca sau prelua informatii in browser-ul dvs., mai ales sub forma "cookie-urilor". Aceste informatii, care ar putea fi despre dvs., despre preferintele dvs. sau despre dispozitivul dvs. de internet (computere, tablete sau mobile), sunt utilizate in cea mai mare parte pentru a face ca site-ul sa functioneze asa cum va asteptati.