PHILOSOPHY & STYLE No 35

Așa pătrunde lumina în viata noastră: diafan si etern, fără sa ne dăm seama. Primul care a sesizat a fost Rembrandt, dar cel care a luat măsuri e Marius Musat.

Priviți acest tablou votiv: a contracarat dansul fotonilor cu o adolescentă, si, ca în Blaga, “a sporit a lumii taină cu neintelesuri si mai mari...” (citat aproximativ).

Nu s-a sfiit sa utilizeze culoarea neagră, monahala si sobră, dar floarea, dezinvolt desprinsa de pe o zona mai înaltă, aduce rosul stendhalian.

Privirea este transfocalizata prin lentile fosforescente cu iz de gutui si frunze brumarii. 

Nimic nu e la voia intamplarii, nici măcar întâmplarea, fiindcă e vorba de un happening. Nu știu ce înseamnă, dar suna bine. Cred ca e modul tău obișnuit de a fi care brusc devine popular si cool.

S-a făcut apel si la o draperie satinata, dintr-un balot încă nefolosit de artist, dar acest mic detaliu scenic, are rolul bucății de lemn din “Pinocchio”, cu ea, Collodi, prin intermediul artizanului Gepetto, zămislind povestea.

Trebuie sa mai apară si o Zana, dacă nu e chiar de față. 

Cosmin Ștefan Georgescu, 4 decembrie, Franța

Leave a comment

Related Posts

Product added to wishlist

Cand vizitati un site web, acesta poate stoca sau prelua informatii in browser-ul dvs., mai ales sub forma "cookie-urilor". Aceste informatii, care ar putea fi despre dvs., despre preferintele dvs. sau despre dispozitivul dvs. de internet (computere, tablete sau mobile), sunt utilizate in cea mai mare parte pentru a face ca site-ul sa functioneze asa cum va asteptati.