PHILOSOPHY & STYLE No 5

Langa Fantana de Boboteaza, vecina cu aceea a Blanduziei lui Alecsandri se nasc Literatii Cerului. Aghiasma e in caldarea de cupru, metalul viu care tine cu Busuiocul si Sfintirea. Tarnosire sa facem trupului ce e casa a sufletului pur! 

Aici prinde forma, in Lumea ce se naste din Ape Curate, neincercate, Craiasa a Padurilor, in verdele strapuns de umbrele propriilor trunchiuri de arbori. Capa se prelungete ventral ca o platosa delicata, nedestinata razboiului, ci privirii. Nimic nu poate fi mai sagetat decat pieptul, ce gazduieste asimetric inima. Imi place sa cred ca se afla acolo... Si ca sagetile vor porni din gene. Aici sunt convins... 

Cambrarea e parte din stil. Arcuirea apartine Nimfei. Nu poate trece prin livezile parguite decat asa. Altfel ar cadea toate fructele in caldarea chintesentelor rare. Franjurii sunt discreti plecati dinspre hippie, si dupa un lung drum pana la noi, se regasesc in firele fotei. Ciorapii nu mai sunt de lana...in sfarsit ! Putem si noi sa admiram gleznele fara decor pastoral! Da...sunt delicate, avea dreptate Sorescu: “din cauza lor spui ca nu poti schia, tu, care faci atingere cu fulgii...'' 

Luciul ivoriu e atat de translucid vitros incat devine transparent. Maleolele cioplite cu dalta de gherghef sustin dansul etern al cromozomilor din Bolerul lui Ravel. 

Sabotii sunt ca pe timpuri, din cel mai solid material, cat sa reziste de la Bucuresti la Paris intr-un demers pe jos. Obosita, indata ce v-a ajunge pe catwalk, Virgina ii va arunca dintr-o flexiune gambiera, miscarea poate fi vazuta in Giuditta Annei Netrebko. Mitele decupate in muffle sunt din atlaz negru ca la maestrele de ceremonii, semn ca petrecerea e in desfasurare.

Lumea se primeneste si ii sta bine asa. Iar moda are rolul ei, fiindca de la Marius Musat, in urma, pe scala timpului geologic, si inainte, pe portativul celui astral, tot asa a fost si va fi : o neincetata defilare de sublime si adumbrite suavitati.  

Cosmin - Stefan Georgescu, 9 ianuarie, Franta

Related Products

Leave a comment

Related Posts

Product added to wishlist

Cand vizitati un site web, acesta poate stoca sau prelua informatii in browser-ul dvs., mai ales sub forma "cookie-urilor". Aceste informatii, care ar putea fi despre dvs., despre preferintele dvs. sau despre dispozitivul dvs. de internet (computere, tablete sau mobile), sunt utilizate in cea mai mare parte pentru a face ca site-ul sa functioneze asa cum va asteptati.