PHILOSOPHY & STYLE No 6

Prima cronica de moda fara top-model. E un inceput in toate. Cum afara ninge serios, s-a ales varianta optima: Fecioara privind de la fereastra cu oblanc de lemn, pofta mea de creatie pusa in cui, alturi de vestimentatia semnata Marius Musat. 

Peg-off, in limbajul pret-a-porter-ului. Cam asa se intampla in editiile de serie- ai de unde alege marimile, dar nu si gusturile. Umerasele nu tin loc umerilor. Fara frumusetea umana, cea a hainelor este strict formala. Nu tu visare, pornire spre inocent, confabulare. Totul e supus rigorii creionului, masuratorii cu rigla si compasul. Exactitatii nu-i poti opune gratzia, stilul nu-l antagonizezi structurii. 

Slava Domnului cu aceasta casa maramureseana bine cladita, cu zapada cazuta din Cer, cu limpezimea de cristal a vazduhului. Colindele impletesc agale urari de un an intreg, un caine latra fericit dupa escapada montana care nu se compara cu cea prin parcul urban, o sanie se porneste la vale, plocadele isi ingheata firele aspre pe culme. Imi inchipui hainele invelindu-si posesoarea.

Fucsia e culoarea sezonului rece, incandescenta ei solara anunta lungirea zilelor. Mereu am fost cu ochii pe ceas in asteptarea Primaverii. Maleta verde, ca o pasune de Martie prin care Iepurele lui Lewis Caroll se da peste cap, poarta floarea vesniciei in piept. Roza, desigur, cum e viata in chansoneta parisiana. 

Fusta e de un negru etern ca al humusului ce ne-a invatat modestia, spicata precum maleta cu fulgi azurii, fiindca au fost scoase la fezandat putin dupa Boboteaza, cat inca vinul fiert era pe vatra si ninsoarea isi permuta zarile. 

Oricine poate imbraca aceasta tinuta. E in prispa fiecarei case. Renuntandu-se la Diva, s-a promovat varianta Andrey Warhol: oricui ii vine bine, daca nu isi rateaza sfertul de ora de celebritate. 

Cum scriu de minute bune, cred ca ar fi oportun sa ma opresc...

Cosmin - Stefan Georgescu, 16 ianuarie, Franta

Leave a comment

Related Posts

Product added to wishlist

Cand vizitati un site web, acesta poate stoca sau prelua informatii in browser-ul dvs., mai ales sub forma "cookie-urilor". Aceste informatii, care ar putea fi despre dvs., despre preferintele dvs. sau despre dispozitivul dvs. de internet (computere, tablete sau mobile), sunt utilizate in cea mai mare parte pentru a face ca site-ul sa functioneze asa cum va asteptati.