PHYLOSOPHY & STYLE No 36

Atâtea culori sunt necesare pentru a forma curcubeul si una singura spre a defini o rochie...

Marius Musat propune o nuanță, o tenta, care e forma nediminutivata a tentației. Un roz pe care eu îl percep ca un corai, semn ca țesătura a fost scufundata mai intai în Marele Recif al Australiei.

Și ca toate sa aibă sens, un dublu sirag de perle de sinteza, spre a prezerva acvafauna.

Rochia cade cu stil, lasand cudurile la intersectiile gândirii si dând amplitudine gravitației, forța promovată de Newton si respinsa de Einstein. Nici unul, nici celalt nu au văzut acest model, altfel ar fi reconciliat campurile fizice cu propriile lor proiecții.

Elementul de Românism e dat de florile din vasul prahovean de lut ars: ramuri de meri ce au înflorit în Sărbătorile iremediabile ale Duhului Hibernal, cărora Romanii le spuneau Saturnalii fiindcă doreau sa se petreaca lent, precum mersul Zeului cu Plumb la picioare.

Dar Cronos e siret, știe sa recupereze distanțele pierdute si să-i amageasca pe meseni cu clipe de veșnicie ce se pierd dintr-o suflare.

Ceva ramane din tabloul acesta sideral, mult după ce a apus Gloria Mundi. E aceasta fecioară de nedefinit, iubitoare de lecturi după chipul savant si ochelarii a la “Love Story”- scena imprumutului de tomuri de Drept de la Biblioteca Filologilor.

19 decembrie, Cosmin - Ștefan Georgescu, Franta

Leave a comment

Related Posts

Product added to wishlist

Cand vizitati un site web, acesta poate stoca sau prelua informatii in browser-ul dvs., mai ales sub forma "cookie-urilor". Aceste informatii, care ar putea fi despre dvs., despre preferintele dvs. sau despre dispozitivul dvs. de internet (computere, tablete sau mobile), sunt utilizate in cea mai mare parte pentru a face ca site-ul sa functioneze asa cum va asteptati.